Posted inНовини криптовалют

Baza: у РФ майнерам визначили тюремні терміни за відмову від декларування доходів

bitcoin_crime-min

Мінфін РФ вніс до законопроєкту, що регулює видобуток криптовалют, положення про кримінальну відповідальність за відмову декларувати цифрові активи. Про це повідомляє Baza з посиланням на пакет документів, підготовлених главою відомства Олексієм Моїсеєвим у лютому.

Нова редакція зобов’язує майнерів "надати інформацію про отримання цифрової валюти" в податкову. Вона має містити дані його криптовалютного гаманця. Порядок і строки декларування зазначених відомостей поки що не визначено.

Поправки до Кримінального кодексу від міністерства передбачають, що якщо протягом трьох років майнер щонайменше двічі ухилиться від декларування доходів на суму понад 15 млн рублів, йому загрожує до двох років позбавлення волі, а також штраф до 300 000 рублів і примусові роботи на строк до двох років.

Якщо сума прихованих доходів перевищує 45 млн рублів, це загрожує отриманням до чотирьох років позбавлення волі, штрафу до 2 млн рублів і примусових робіт на строк до чотирьох років.

Законопроєкт про майнінг передбачає два способи продажу криптовалют: на зарубіжних криптобіржах або на російській платформі в рамках експериментального правового режиму. Покарання за "незаконну організацію обігу цифрових валют" передбачає до семи років позбавлення волі, штраф до 1 млн рублів і примусові роботи до п’яти років.

Нова редакція документа містить поправку до закону про протидію відмиванню доходів. Власники криптовалют "зобов’язані надавати уповноваженому органу за його запитом інформацію про здійснювані ними операції".

Також прописано, що "угоди з цифровою валютою здійснюються особою, яка здійснила її майнінг, від свого імені, власним коштом і в своїх інтересах".

З лютого описаний пакет законопроєктів перебуває на розгляді Мінекономрозвитку, Мін’юсту, ФНС, ЦБ та інших відомств.

Нагадаємо, законопроєкт, що регулює майнінг, зареєстровано в Держдумі РФ із середини листопада 2022 року. Він зобов’язує фізичних і юридичних осіб звітувати перед податковою про здобуті криптовалюти із зазначенням адреси зарахування.

Водночас документ вводить заборону на рекламу цифрових валют або їхню пропозицію в іншій формі необмеженому колу осіб.

Через необхідність додаткових узгоджень розгляд законопроєкту перенесли на 2023 рік.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *