Posted inОсвіта та поради

Північнокорейська Lazarus Group накопичила понад $40 млн у біткоїнах, свідчать дані

Північнокорейський хакерський колектив має щонайменше 47 мільйонів доларів у криптовалюті, включаючи біткойн, ефір, BNB та різні стейблкоіни, в тому числі Binance USD.

Північнокорейська Lazarus Group накопичила понад $40 млн у біткоїнах, свідчать дані

Північнокорейський хакерський колектив Lazarus Group володіє криптовалютою на суму 47 мільйонів доларів США, більша частина з яких — у біткоїнах (BTC), свідчать нові дані.

Згідно з даними Dune Analytics від 21.co, материнської компанії 21Shares, на гаманцях, пов’язаних з Lazarus Group, наразі зберігається цифрових активів на суму близько 47 мільйонів доларів, включаючи 42,5 мільйона доларів у BTC, 1,9 мільйона доларів в Ether (ETH), 1,1 мільйона доларів у BNB (BNB) і ще 640 000 доларів у стейблкоінах, в основному Binance USD (BUSD).

Однак сума криптовалют, що зберігається, схоже, зменшилася порівняно з $86 млн, якими група володіла 6 вересня, через кілька днів після злому Stake.com, до якого був причетний Лазарус.

Інформаційна панель Dune відстежує 295 гаманців, визначених Федеральним бюро розслідувань США (ФБР) та Управлінням з контролю за іноземними активами (OFAC) як такі, що належать хакерській групі, зазначається в повідомленні.

Північнокорейська Lazarus Group накопичила понад $40 млн у біткоїнах, свідчать дані

Дивно, але група не має жодних приватних монет, таких як Monero (XMR), Dash (DASH) або Zcash (ZEC), які, ймовірно, набагато важче відстежити.

Тим часом, криптогаманці Lazarus все ще дуже активні, а остання транзакція була зафіксована 20 вересня.

21.co також зазначає, що активи групи, ймовірно, набагато більші, ніж повідомлялося раніше. "Слід зазначити, що це нижня межа оцінки криптовалютних активів Lazarus Group, заснована на загальнодоступній інформації", — йдеться в повідомленні.

13 вересня видання Cointelegraph повідомило, що Lazarus Group здійснила атаку на криптовалютну біржу CoinEx, яка втратила щонайменше $55 млн.

ФБР також звинуватило Lazarus у зломі Alphapo, CoinsPaid і Atomic Wallet, що в сукупності склало понад $200 млн, які група вкрала у 2023 році.

Однак, за даними Chainalysis, кількість крадіжок криптовалют хакерами, пов’язаними з Північною Кореєю, знизилася на 80% порівняно з 2022 роком. Станом на середину вересня пов’язані з Північною Кореєю групи викрали криптовалюти на загальну суму 340,4 мільйона доларів, що менше, ніж у 2022 році, коли було викрадено цифрових активів на суму 1,65 мільярда доларів.

Наприкінці минулого тижня федеральна влада США попередила про "значний ризик" потенційних атак Lazarus Group на американські установи охорони здоров’я та державного сектору охорони здоров’я.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *