Posted inПроекти та стартапи

Користувачам BlockFi повернуть $297 млн з рахунків Wallet: Звіт

Повернення коштів не поширюється на користувачів процентних рахунків, постановив американський суддя у справах про банкрутство Майкл Каплан.

Користувачі BlockFi отримають назад $297 млн з рахунків Wallet: Звіт

Суддя в США дозволив збанкрутілому криптокредитору BlockFi повернути $297 млн клієнтам, які мають депозити в його програмі Wallet, повідомило 11 травня агентство Reuters.

Повернення коштів не стосується користувачів процентних рахунків BlockFi (BIA). За словами судді у справах про банкрутство Майкла Каплана, кошти на рахунках BIA використовувалися BlockFi для кредитування і тому є власністю конкурсної маси. Це означає, що кошти згодом будуть використані для виплат усім кредиторам.

Програма Wallet, навпаки, не виплачувала відсотки за депозитами клієнтів і зберігалася окремо від інших коштів.

Користувачі BIA, які намагалися перевести кошти на гаманці, наразі не отримають відшкодування, також постановив суддя. Близько 48 000 клієнтів BlockFi намагалися перевести 375 мільйонів доларів зі своїх рахунків BIA на рахунки Wallet 11 листопада, після того як компанія заморозила послуги після краху FTX.

BlockFi, однак, не вимкнула опції переказу у своєму фронтенд-додатку, що дозволяло користувачам здійснювати транзакції між акаунтами і навіть отримувати підтвердження на електронну пошту. Однак ці транзакції були відключені у внутрішньому застосунку BlockFi, що означало, що вони не могли бути завершені.

Адвокати цих клієнтів стверджували, що BlockFi також має повернути їм перекази. Суддя Каплан заявив, що, згідно з умовами надання послуг BlockFi, кредитор має право блокувати запити на транзакції під час відключення.

BlockFi подала заяву про захист від банкрутства за Главою 11 наприкінці листопада, після кількох днів спекуляцій щодо її фінансового стану після краху FTX. На той момент криптокредитор мав 256,9 мільйона доларів ліквідності. Судові документи показали, що West Realm Shires Services Inc. (що веде бізнес як FTX US) очолює список кредиторів, а також має борг перед Комісією з цінних паперів і бірж США в розмірі 30 мільйонів доларів.

Компанія намагалася продати своє обладнання для майнінгу криптовалют і 160 мільйонів доларів у вигляді кредитів, забезпечених біткоїнами (BTC), щоб розрахуватися з кредиторами. Понад 100 000 кредиторів BlockFi заборгувала приблизно 10 мільярдів доларів.

BlockFi має подати свій план виходу з банкрутства до 15 травня. За словами адвоката Джошуа Сассберга, BlockFi розглядає можливість продажу своїх активів або пошуку зовнішнього спонсора для підтримки угоди з реструктуризації.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *