Posted inДослідження та аналіз

Сенатор США закликав до підвищення прозорості на ринку криптовалют

USA123

Голова банківського комітету Сенату США Шеррод Браун закликав посилити вимоги до розкриття інформації компаніями в індустрії цифрових активів.

Відповідні листи політик надіслав міністру фінансів США Джанет Єллен, голові SEC Гері Генслеру та керівнику CFTC Ростіну Бенаму.

Браун зазначив значні фінансові втрати криптовалютних інвесторів. За його даними, 2022 року внаслідок шахрайства і хакерських атак вони втратили приблизно $10 млрд.

"Вивчаючи криптотокени, інвестори повинні мати змогу оцінювати ризики, уникати шахрайства та розуміти конфлікт інтересів. Однак відсутність точної, інвестиційно-корисної інформації призвела до поширення скаму, вразливих до маніпуляцій платформ і зломів", — написав сенатор.

У грудні 2022 року Браун заявив, що SEC і CFTC слід розглянути питання про заборону криптовалют, хоча реалізація ініціативи може виявитися непростою.

Нагадаємо, у вересні 2023 року голова SEC Гері Генслер підтвердив свою жорстку позицію щодо цифрових активів, зазначивши їхню можливу шкоду для глобальної фінансової системи.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *