Posted inДослідження та аналіз

Згенерований ChatGPT токен за добу набрав $14 млн торгових обсягів на Uniswap

ШІ AI AI штучний інтелект artificial intelligence

Програміст інтегрував API OpenAl з власним скриптом для автоматичного створення токенів за допомогою ChatGPT. У першу ж добу торговий обсяг мем-коїну AstroPepeX (APX) досяг $14 млн на Uniswap.

У треді на соціальній платформі X розробник під ніком CroissantEth опублікував код, який, за його словами, дає змогу інструментам ШІ розгортати токени стандарту ERC-20.

Ідея народилася з бажання протестувати можливості ChatGPT від OpenAl у поєднанні зі смарт-контрактами на Ethereum, пояснив він. Оскільки чат-бот не може "безпосередньо" розгортати монети, програміст використовував інтеграцію API у власний додаток.

Це дало змогу створити сценарій, який запитує і вказує ChatGPT створити токен, а скрипт сприяє автоматичному розгортанню активу, використовуючи стандарти Open Zeppelin.

Чат-бот генерує код мовою програмування Solidity і визначає параметри токена на кшталт найменування та ринкової пропозиції. Для створення імені ChatGPT використовує реальні дані щодо 10 000 найбільших монет, що торгуються на Uniswap, зіставляючи їх із ринковою капіталізацією згідно з CoinMarketCap і CoinGecko.

До цього рішення CroissantEth прийшов після того, як спочатку ChatGPT генерував назви, які здалися йому невдалими, наприклад — FluffyUnicorn Coin.

Після інтеграції даних чат-бот, очевидно, "став краще розуміти криптокультуру", зазначив розробник. У тестовому режимі були запущені монети на кшталт Inuverse і QuantumPepe — явні відсилання до популярного мем-коіну Pepe і метавсесвітів.

"Кількість генерацій Pepe виглядала доволі кумедною, і було дуже здорово бачити, як GPT насправді привносить у дані справжню креативність. Відчувалося, що у нього зростає власний розум", — прокоментував CroissantEth для Decrypt.

Розробник уточнив, що інші параметри токена, як-от обсяг емісії, можна задати вручну або ж залишити на розсуд ChatGPT. Це можливо і для більш складних установок.

Після створення імені чат-бот передає його та опис в інший інструмент ШІ — DALL-E, який створює на цій основі відповідне зображення для активу.

Рішення CroissantEth розроблено таким чином, щоб право власності на згенеровані ChatGPT контракти негайно відкликалося. Усі створювані токени додаються до ліквідності на Uniswap разом із 2 ETH.

Першою, автоматично запущеною за допомогою чат-бота публічною монетою стала AstroPepeX (APX). Обсяг торгів на Uniswap за першу добу перевищив $14 млн, за останні 24 години показник склав $9,1 млн (DEX Screener).

CroissantEth розповів Decrypt, що його проект багато в чому був натхненний мемкоїном TURBO. Монету в травні за допомогою ChatGPT запустив цифровий художник Ретт Менкайнд, її ринкова капіталізація перевищила $50 млн. Однак більшість елементів створення токена на кшталт найменування або видалення прав власності не були автоматизовані.

За словами програміста, його завданням було зробити втручання людини мінімальним.

"Я прочитав тред про TURBO і побачив, що він виконує цей процес вручну, і, будучи природженим розробником, почав вивчати, як автоматизувати", — сказав він.

CroissantEth планує опублікувати користувальницький інтерфейс для свого коду, що дасть змогу запускати Ethereum-токени за допомогою ChatGPT користувачам без специфічних технічних навичок.

Він зазначив, що виявив щонайменше 20 розгорнутих із використанням його скрипта активів. Деякі розробники безпосередньо повідомили CroissantEth про успішне використання рішення.

"Очікую, що після створення призначеного для користувача інтерфейсу це число значно зросте", — підсумував програміст.

Нагадаємо, OpenAI відкрила доступ до чат-бота ChatGPT через API у березні.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *