Posted inПроекти та стартапи

Майнінг-пул SparkPool оголосив про припинення роботи. F2Pool обмежить послуги в Китаї

china_restrictions-min

Найбільший пул для майнінгу Ethereum SparkPool припинить діяльність у Китаї та за межами країни.

"Повне вимкнення всіх послуг і операцій для наявних користувачів як усередині країни, так і за кордоном заплановано на 30 вересня 2021 року", — ідеться в повідомленні.

Раніше SparkPool відмовився обслуговувати користувачів у материковому Китаї. Представники пулу пояснили це рішення бажанням "відповідати останнім нормативним вимогам".

27 вересня журналіст Колін Ву повідомив, що майнінг-пул F2Pool "не надаватиме послуги Китаю" і може закрити або заблокувати облікові записи.

Коли майнери авторизуються у F2Pool, від них вимагають погодитися з твердженням: F2Pool не надаватиме послуг Китаю. F2Pool в односторонньому порядку залишає за собою право обмежувати або скасовувати послуги в конкретних областях. F2Pool може заморозити або припинити дію цих облікових записів. pic.twitter.com/SKqqgCIuGgR

— Wu Blockchain (@WuBlockchain) September 27, 2021

24 вересня стало відомо про чергові репресії Китаю щодо криптовалютної індустрії. Державний комітет у справах розвитку і реформ КНР вказав на негативний вплив майнінгу на екологію і його "незначний" внесок в економіку країни.

Народний банк Китаю (НБК) охарактеризував як незаконну діяльність платформ, що забезпечують обмін цифрових активів між собою або на фіат. До цього директор департаменту платежів і розрахунків НБК Вень Сіньсян назвав криптовалюти і стейблкоїни загрозою для традиційної фінансової системи.

Нагадаємо, на цьому тлі біткоїн-біржі Binance і Huobi припинили реєстрацію нових користувачів у материковому Китаї.

Підписуйтесь на канал ForkLog в YouTube!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *