Posted inДослідження та аналіз

Кредитори Celsius проголосували за план реорганізації

Більшість кредиторів Celsius проголосували за план, який передбачає повернення кредиторам біткоїнів та Ethereum на суму близько 2 мільярдів доларів.

Кредитори Celsius проголосували за план реорганізації

Кредитори, які беруть участь у справі про банкрутство Celsius, проголосували за план, який передбачає повернення їм коштів і розподіл капіталу через нову компанію.

Згідно з повідомленням від 25 вересня від фірми Stretto, що займається питаннями банкрутства, більшість класів проголосували за план більш ніж на 98%.

Результати голосування відомі! Понад 95% кредиторів усіх класів проголосували за прийняття плану, що свідчить про наші спільні зусилля в рамках Глави 11. https://t.co/9Z5xlBhNts @CelsiusUcc @FahrenheitHldg.

— Celsius (@CelsiusNetwork) 25 вересня 2023 р.

Хоча виборці прийняли майже одностайне рішення щодо плану, він все ще потребує остаточного затвердження на слуханнях у Суді США з питань банкрутства Південного округу Нью-Йорка, запланованих на 2 жовтня.

Кредитори Celsius проголосували за план реорганізації

Згідно із заявою про розкриття інформації, поданою 17 серпня, поточний план передбачає перерозподіл біткоїнів (BTC) та ефіру (ETH) на суму близько 2 мільярдів доларів серед кредиторів Celsius Network. План також передбачає розподіл капіталу в новій компанії, тимчасово названій "NewCo".

"NewCo буде експлуатувати і надалі розвивати видобуток біткоїнів боржників, інвестувати в Ethereum, монетизувати інші неліквідні активи боржників, а також розвивати нові бізнес-можливості, що збільшують вартість і відповідають нормативним вимогам", — йдеться в повідомленні.

Примітно, що новою компанією керуватиме Fahrenheit Group — консорціум осіб та організацій, пов’язаних з криптовалютами, серед яких колишній генеральний директор Algorand Стівен Кокінос, венчурна фірма Arrington Capital, криптовалютна компанія US Bitcoin Corp, Proof Group Capital Management та радник Arrington Capital Раві Каза.

Celsius Network стала однією з перших великих жертв ведмежого ринку 2022 року: 14 липня 2022 року нині неіснуючий криптокредитор подав заяву про банкрутство.

13 липня 2023 року Комісія з цінних паперів і бірж США подала в суд на Celsius і його колишнього генерального директора Алекса Машинського за те, що вони нібито залучили мільярди доларів за допомогою незареєстрованих і шахрайських пропозицій, пов’язаних з "цінними паперами криптоактивів".

Того ж дня Машинський був заарештований за обвинувальним актом Міністерства юстиції США, в якому його звинуватили в шахрайській фінансовій діяльності, введенні в оману інвесторів і низці інших подібних звинувачень.

Зберіть цю статтю як NFT, щоб зберегти цей момент в історії і показати свою підтримку незалежній журналістиці в криптопросторі.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *