Posted inІнвестиції і фінанси

FOMC проти «локального дна» ціни BTC — 5 речей, які потрібно знати про біткоїн цього тижня

Фундаментальні показники мережі Біткоїн ще ніколи не виглядали краще, оскільки оптимізм просочується назад, коли мова заходить про міцність ціни BTC на ключовому тижні прийняття рішення по ставці ФРС.

FOMC проти

Новини ринків

Біткойн (BTC) починає новий тиждень з оптимізмом, оскільки трейдери вітають першу зелену тижневу свічку за останній місяць.

Після слабкого серпня і початку вересня цінова сила BTC поступово покращується, і BTC/USD піднімається до $27 000.

Сильне тижневе закриття створює фон для того, що обіцяє бути цікавим протягом декількох днів, які включатимуть ключову макроекономічну подію в США як потенційний драйвер волатильності.

Федеральна резервна система США збереться на засідання, щоб прийняти рішення щодо політики процентних ставок, і будь-які сюрпризи можуть мати значні наслідки для ризикових активів, включаючи криптовалюти.

У той же час, для біткоїна все виглядає багатообіцяюче, оскільки фундаментальні показники мережі готові піднятися до нових рекордів.

Сила "під капотом" аналогічно відображається на поведінці майнерів: кількість гаманців продовжує зростати незалежно від цінової динаміки BTC.

Cointelegraph розглядає ці та інші теми, оскільки біткоїн починає, ймовірно, найочікуваніший тиждень вересня.

Трейдер бачить "локальне дно" ціни BTC

На вихідних ціна біткоїна була мало волатильною, але більш спокійні умови торгівлі вже кидають виклик новому тижню, як показують дані Cointelegraph Markets Pro і TradingView.

Тижневе закриття 17 вересня незабаром змінилося висхідною волатильністю, і на момент написання цієї статті бики намагаються закріпитися на цьому фундаменті, щоб побити нові місячні максимуми.

FOMC проти "локального дна" ціни BTC - 5 речей, які потрібно знати про біткоїн цього тижня

Популярний трейдер Credible Crypto припустив, що зона вихідних цілком може сформувати "локальне дно".

"Цей регіон продовжує захищатися, і покупці знову заходять сюди. Має ознаки формування локального дна/бази, як на мене", — написав він підписникам X (колишній Twitter) вночі, поряд з графіком ліквідності книги замовлень на найбільшій світовій біржі Binance.

"Я думаю, що ми скоро повернемося до 27k+".

FOMC проти "локального дна" ціни BTC - 5 речей, які потрібно знати про біткоїн цього тижня

У попередньому дописі зазначалося, що шортування на вихідних було безперспективним, а ліквідність заявок покращилася.

Тижневе закриття тим часом схвилювало Міхаеля ван де Поппе, засновника і генерального директора трейдингової компанії Eight, який побачив ключову підтримку на рівні 200-тижневої експоненціальної ковзної середньої (EMA).

"Біткойн закривається вище 200-тижневої ЕМА, що є життєво важливим для продовження бичачого тренду", — пояснив він.

"Наступного тижня ми повинні продовжити це робити, і ціна почне виглядати схожою на цикл 2015/2016 років".

Ван де Поппе завантажив графік, що показує взаємодію між спотовою ціною і 200-тижневою EMA, яка зараз знаходиться на рівні $25 700, починаючи з 2020 року.

"Ринки консолідуються з тижневим закриттям значно вище 200-тижневої ЕМА для біткоїна. Шанси на завершення корекції зростають з кожним днем", — додав він в окремому дописі.

FOMC проти "локального дна" ціни BTC - 5 речей, які потрібно знати про біткоїн цього тижня

Дехто тверезо оцінює перспективи біткоїна до 2024 року. Серед них популярний трейдер і аналітик Rekt Capital, який продовжує спостерігати за потенціалом ведмежої подвійної вершини на тижневих таймфреймах.

"Не помиліться — біткоїн знаходиться на ранній стадії бичачого ринку", — написав він в рамках аналізу вихідних Х.

"Довгостроковий прогноз — бичачий. Середньостроковий? Протягом наступних 7 місяців ми можемо отримати або не отримати 1 останню велику корекцію. Чи відбудеться вона? Було б розумно, принаймні, бути готовим до цього, якщо це станеться".

FOMC проти "локального дна" ціни BTC - 5 речей, які потрібно знати про біткоїн цього тижня

Очікується волатильність FOMC з ймовірністю призупинення ставки на рівні 99%

Цього тижня у всіх на вустах слово FOMC — Федеральний комітет з операцій на відкритому ринку — який збереться, щоб прийняти рішення щодо подальших процентних ставок.

Якщо вірити історії, рішення від 20 вересня спричинить принаймні певну форму волатильності ризикових активів, і біткойн та криптовалюти не будуть винятком.

Ситуація навколо останнього засідання FOMC неоднозначна: макроекономічні дані минулого тижня показали, що інфляція перевищила очікування, проте ринки в переважній більшості вважають, що ФРС не буде більше підвищувати ставки для боротьби з нею.

Згідно з інструментом FedWatch Tool від CME Group, шанси на те, що ставки залишаться незмінними, майже одностайні.

FOMC проти "локального дна" ціни BTC - 5 речей, які потрібно знати про біткоїн цього тижня

Це може зменшити вплив засідання FOMC, але, навпаки, несподіване рішення, що суперечить ринковим оцінкам, буде відчуватися ще гостріше.

"Цей тиждень визначає решту 2023 року", — резюмує ресурс фінансових коментарів The Kobeissi Letter, висвітлюючи майбутні випуски макроекономічних даних тощо.

"Вказівки ФРС в середу задають тон для наступних кількох засідань. Очікується, що цього тижня ми побачимо багато волатильності".

1. Дані по дозволам на будівництво — вівторок

2. Дані з будівництва нових будинків — вівторок

3. Рішення по процентній ставці ФРС — середа

4. Прес-конференція ФРС — середа

5. Число заявок на одержання допомоги по безробіттю — четвер

6. Наявні дані з продажу житла — четвер

Цей тиждень визначає решту 2023 року.

— Лист Кобеїсі (@KobeissiLetter) 17 вересня 2023 р.

Пояснюючи ймовірні результати засідання FOMC, криптовалютний та макроекономічний аналітичний ресурс Ecoinometrics припустив, що ринкові шанси не стали несподіванкою, виходячи з сигналів ФРС.

"На засіданні FOMC 20 вересня не буде підвищення ставки. Це те, на що орієнтуються ф’ючерси на облігації ФРС", — написав він на вихідних.

"І насправді вони були дуже послідовними в цьому питанні протягом тривалого часу. Той факт, що останні показники інфляції йдуть не зовсім в правильному напрямку, нічого не змінив".

FOMC проти "локального дна" ціни BTC - 5 речей, які потрібно знати про біткоїн цього тижня

Супровідний графік додає, що ринок "ніколи не мав сумнівів" щодо того, що станеться у вересні.

Труднощі, повернення хеш-курсу до нових рекордів

Повертаючись до біткоїну, слід зазначити, що наступний тиждень характеризуватиметься поверненням до стилю фундаментального зростання "тільки вгору".

Складність майнінгу, яка впала на 2,65% під час останнього автоматичного коригування два тижні тому, компенсує свої втрати 19 вересня.

За останніми оцінками BTC.com, складність майнінгу зросте на солідні 4,6%, досягнувши при цьому нових історичних максимумів.

FOMC проти "локального дна" ціни BTC - 5 речей, які потрібно знати про біткоїн цього тижня

У 2023 році широкий висхідний тренд складності був порушений лише на короткий час, навіть коли спотові ціни на криптовалюту створили більш складні умови.

Та ж історія з хешрейтом — оціночною обчислювальною потужністю, яку використовують майнери, — яка продовжує встановлювати нові рекорди.

Помітний сплеск на новому тижні став окремою темою для розмов, і в результаті серед коментаторів посилився оптимізм.

Хто відповідальний за те, що хешрейт підскочив майже на 20%? Як ви вважаєте?

"Хешрейт мережі біткоїнів знаходиться на рекордно високому рівні", — зазначив на початку цього місяця Ніколас Кері, співзасновник ресурсу біткоїн-даних Blockchain.com.

"Що це означає? Складність — це міра того, наскільки складно добути блок біткоїна, або, говорячи більш технічною мовою, знайти хеш нижче заданого значення. Висока складність означає, що для видобутку такої ж кількості блоків знадобиться більше обчислювальної потужності, що робить мережу більш захищеною від атак".

FOMC проти "локального дна" ціни BTC - 5 речей, які потрібно знати про біткоїн цього тижня

Станом на 17 вересня Blockchain.com оцінював швидкість хешування в 422 екзахеші в секунду (EH/s), в той час як BTC.com в даний час називає цифру в 430 EH/s.

Кількість біткоїн-адрес досягла багаторічних максимумів

Подібно до того, як майнерів біткоїна неможливо зупинити, так само невпинно розширюється і база користувачів.

Кількість нових гаманців BTC, що створюються, зараз є найвищою з кінця 2017 року, коли курс біткоїна сягнув історичного максимуму в $20 000, свідчать дані аналітичної компанії Glassnode, що займається аналітикою мережевих технологій.

FOMC проти "локального дна" ціни BTC - 5 речей, які потрібно знати про біткоїн цього тижня

Згідно з метрикою відстеження адрес фірми, навіть пізніший стрибок до $69 000 не викликав такої ж великої реакції у створенні нових адрес.

Однак активні адреси імітують середину 2021 року, вперше повернувшись до цих рівнів цього місяця.

Дані були завантажені на X Андре Драгошем, керівником відділу досліджень криптоінвестиційної компанії Deutsche Digital Assets. Драгош задається питанням, чи буде цінова динаміка BTC копіювати повернення до колишньої форми по всім метрикам Glassnode.

"Рекордно високі показники для адрес з 0,01 біткойна або менше", — додав Джеймс Стратен, аналітик криптовалютної компанії CryptoSlate, говорячи про подальші дані Glassnode.

"П’яте або близько того найсильніше накопичення з цієї когорти за останні п’ять років. Цей актив продовжує бути загнаним в кут невеликою групою".

FOMC проти "локального дна" ціни BTC - 5 речей, які потрібно знати про біткоїн цього тижня

Страх перед криптовалютами ніколи не минає

Хоча справи в екосистемі біткоїна можуть йти вгору, середньостатистичному криптоінвестору ще належить відновити свою впевненість.

Згідно з останніми даними Crypto Fear & Greed Index, настрій, що характеризує криптовалюту, продовжує залишатися настроєм "страху".

Ступінь боязкості скромний — індекс, який нормалізує настрої за шкалою від 0 до 100, зараз знаходиться трохи нижче своєї "нейтральної" позначки 50.

Тим не менш, страх домінує з середини серпня, а ключовим фактором, що впливає на нього, є цінові тригери.

FOMC проти "локального дна" ціни BTC - 5 речей, які потрібно знати про біткоїн цього тижня

Тим часом, аналізуючи дані про чисті нереалізовані прибутки і збитки серед пропозиції BTC, популярний трейдер і аналітик Titan of Crypto виявив те, що він назвав "вражаючою кореляцією" між цьогорічним середовищем і тим, що спостерігалося напередодні попередніх "бичачих" циклів біткоїна.

"Я думаю, що ми можемо стати свідками подібної цінової дії, яку біткоїн мав протягом перших 2 циклів", — йдеться в його прогнозі.

#Вражаюча кореляція між чистим нереалізованим прибутком і збитками біткойна

— У 2012, 2016 роках, коли NUPL скорочувався між зонами оптимізму / тривоги і надії / страху, ціна BTC консолідувалася, перш ніж відновити своє зростання. — У 2019 році, коли NUPL зростав, ціна біткоїна зростала без… pic.twitter.com/110OMhdGcW

— Titan of Crypto (@Washigorira) 17 вересня 2023 р.

Ця стаття не містить інвестиційних порад або рекомендацій. Кожен інвестиційний і торговий крок пов’язаний з ризиком, і читачі повинні проводити власні дослідження при прийнятті рішення.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *