Posted inІнвестиції і фінанси

Баладжі виплатив свою божевільну ставку в $1 млн на біткоїн, на 97% нижче цільової ціни

Колишній керівник Coinbase вирішив гучну суперечку за 45 днів до закінчення терміну, але залишається переконаним, що "фіатна криза" неминуча.

Баладжі виплачує свої божевільні

Ставка на ціну біткойна (BTC) в розмірі $1 млн була закрита на 97% нижче цільової ціни, а її учасник Баладжі Шрінівасан вирішив замість цього пожертвувати в цілому $1,5 млн трьом різним організаціям в якості врегулювання.

2 травня Шрінівасан, колишній технічний директор Coinbase, заявив, що парі було «закрито за взаємною згодою» за 45 днів до закінчення терміну.

В якості компенсації Шрінівасан виплатив псевдонімному користувачеві Twitter і самоназваному «сумніваючомуся в гіперінфляції» Джеймсу Медлоку $500 000, пожертвував $500 000 розробникам Bitcoin Core і віддав ще $500 000 некомерційній благодійній організації Give Directly.

Я щойно спалив мільйон, щоб сказати вам, що вони друкують трильйони. pic.twitter.com/pX5622rjUO

— Balaji (@balajis) 2 травня 2023 р.

«Я уклав парі достроково і пожертвував навіть більше, ніж обіцяв», — написав Шрінівасан у твіттері.

«Я не маю звички публічно спалювати мільйон баксів», — додав Шрінівасан, пояснюючи причину закриття ставки на рівні близько $970 000 нижче своєї цільової ціни в $1 млн за біткоїн тим, що він вірить «в суспільне благо» і громадяни більше не можуть «покладатися на державний сектор […], щоб він сказав нам, коли щось не так».

«Я витратив власні гроші, щоб послати очевидно дорогий сигнал про те, що з економікою щось не так, і що це буде не «м’яка посадка», як обіцяє Пауелл, а щось набагато гірше».

Незважаючи на те, що він роздав загалом 1,5 мільйона доларів, Шрінівасан залишається переконаним, що американська економіка врешті-решт досягне стану гіперінфляції. На його думку, інвестори поспішатимуть захистити свої долари, що стрімко знецінюються, у біткоїнах, що призведе до швидкого зростання вартості активу до ціни в 1 мільйон доларів.

Гучне парі було ініційоване 17 березня після розбіжностей між Шрінівасаном і псевдонімом користувача Twitter Джеймсом Медлоком. Спочатку Медлок написав у Твіттері, що готовий посперечатися з кимось на 1 мільйон доларів, що долар США не потрапить у стан гіперінфляції.

Умови парі передбачали, що якщо ціна біткоїна не досягне 1 млн доларів до 17 червня, Медлок отримає 1 млн доларів у прив’язаному до долара стейблкоїні USD Coin (USDC), а також додатково 1 BTC. І навпаки, якби ціна окремого біткоїна до тієї ж дати становила 1 мільйон доларів, то Баладжі міг би залишити собі 1 BTC і 1 мільйон доларів в USDC.

Я приймаю цю ставку. Ви купуєте 1 BTC. Я відправлю 1 мільйон доларів США. Це ~40:1, оскільки 1 BTC коштує ~$26k. Термін — 90 днів. Все, що нам потрібно — це взаємоузгоджений кастодіан, який все ще буде там, щоб врегулювати це в разі девальвації цифрового долара. Якщо хтось знає, як це зробити… https://t.co/hhPr522PQu pic.twitter.com/6Aav9KeJpe

— Balaji (@balajis) 17 березня 2023 р.

За даними Cointelegraph, зараз біткойн торгується за трохи більше ніж 28 700 доларів, а його ринкова капіталізація становить 556 мільярдів доларів.

  • #Біткойн
  • # Криптовалюта
  • # Долар
  • # Бізнес
  • # Уряд
  • # Ставки
  • # Ціна біткоїна
  • # Гіперінфляція
  • # Сполучені Штати
  • # Інфляція

«>

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *