Posted inТехнології блокчейн

Meta працює над текстовою децентралізованою соціальною мережею під кодовою назвою P92

Як повідомляється, Meta створює децентралізовану текстову соціальну мережу, яка підтримує ActivityPubдецентралізований протокол соціальних мереж, на якому працює конкурент Twitter — Mastodon.

Мета робота над текстовою децентралізованою соціальною мережею під кодовою назвою P92

Meta, материнська компанія Facebook та Instagram, як повідомляється, створює окремий додаток для текстового контенту, який буде підтримувати ActivityPub — децентралізований протокол соціальних мереж, який забезпечує роботу Mastodon та інших децентралізованих додатків, що конкурують з Twitter.

Згідно з повідомленням TechCrunch, майбутній додаток під кодовою назвою P92 буде брендований під Instagram і дозволить користувачам входити в систему за допомогою існуючих облікових даних Instagram.

Команда P92 планує використовувати підхід "вилки" у початковій версії продукту, коли профілі користувачів будуть заповнені даними їхніх облікових записів в Instagram, такими як ім’я, логін, біографія, фотографія профілю та підписники.

Відповідно до продуктового брифу, додаток дотримуватиметься поточної політики конфіденційності компанії, але також матиме додаткову політику конфіденційності та умови надання послуг, які конкретно стосуються обміну даними між додатками.

Технологічні компанії та стартапи прагнуть скористатися зростаючою тенденцією, коли користувачі Twitter шукають альтернативні платформи. За останні місяці кілька конкуруючих платформ, таких як Mastodon, Post.news і T2, або запустили, або набрали обертів у своїх зусиллях залучити цих користувачів.

Поточний план мінімально життєздатного продукту (MVP) полягає в тому, щоб дозволити користувачам транслювати повідомлення людям на інших серверах. Однак поки що не вирішено, чи зможуть користувачі відстежувати і переглядати контент користувачів на інших серверах.

Початкова версія додатку включатиме такі функції, як посилання на дописи з попереднім переглядом, біографію користувача, ім’я користувача, значки підтвердження, зображення та відео, якими можна ділитися. Він також матиме такі функції, як підписники та вподобання, але поки що невідомо, чи будуть у першій версії додатку функції коментування та обміну повідомленнями.

Команда розробників також обговорює можливість дозволити репост контенту, як у Twitter, але лише для бізнес-акаунтів та акаунтів авторів. Від самого початку в MVP буде інтегрований менеджер прав для контенту від перших осіб, але не для стороннього контенту з інших додатків і серверів.

Cointelegraph звернувся до Meta за підтвердженням. Ця стаття буде оновлена, як тільки з’явиться нова інформація.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *