Posted inТехнології блокчейн

80 акаунтів китайських криптоінфлюенсерів закрито під час останнього рейду

Перед видаленням акаунти мали понад 8 мільйонів підписників.

80 акаунтів китайських криптовалютних інфлюенсерів закрито під час останнього рейдерського захоплення

Sina Weibo — одна з найпопулярніших китайських соціальних мереж з більш ніж 258 мільйонами активних користувачів щодня — видалила 80 акаунтів інфлюенсерів, які просували криптовалютну діяльність, посилаючись на офіційне законодавство.

Згідно з повідомленням від 5 вересня, 80 акаунтів криптоінфлюенсерів із загальною кількістю підписників понад 8 мільйонів були "проактивно видалені" Weibo. Ці акаунти були звинувачені в порушенні восьми нормативних актів, пов’язаних з телекомунікаціями, фінансами, банківською справою, інтернет-маркетингом, цінними паперами, біржами та інтернет-безпекою, за їхню роль у просуванні криптовалют.

Платформа періодично видаляє криптовалютні акаунти відтоді, як у вересні 2021 року в Китаї набула чинності заборона на криптовалюти. У березні Weibo видалила 131 обліковий запис, пов’язаний з криптовалютною та біржовою діяльністю.

Найбільша загальнонаціональна репресія відбулася в серпні 2022 року, коли Адміністрація кіберпростору Китаю (CAC) видалила 12 000 акаунтів впливових осіб на Weibo і Baidu, пов’язаних з криптовалютами, і видалила 51 000 пов’язаних з ними рекламних постів. Захищаючи своє рішення, CAC написала:

"[Мета полягає в тому, щоб] захистити майнову безпеку людей відповідно до закону і нагадати більшості користувачів мережі про необхідність встановлення правильних інвестиційних концепцій, підвищення обізнаності щодо запобігання ризикам, утримання від участі в ажіотажній діяльності з торгівлі віртуальними валютами та остерігатися пошкодження особистого майна.

Аналогічну заяву компанія Weibo зробила і під час попереднього примусового стягнення:

"Ми будемо продовжувати посилювати боротьбу з незаконною діяльністю з цінними паперами, яка існує на платформі, і суворо контролювати пов’язані з нею порушення законів і правил, і ми ніколи не будемо з ними миритися".

Починаючи з цього року, Китай посилює боротьбу з приватною криптовалютною діяльністю через поєднання втечі капіталу, відмивання грошей і необхідності зберегти державні зусилля в галузі криптовалют. Деякі з цих зусиль призвели до побічних збитків для некитайських інвесторів.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *