Posted inТехнології блокчейн

3 причини, чому майнери продають BTC — і чому це не капітуляція

Аналітики крипторинку схильні інтерпретувати продаж біткоїн-майнерами своїх винагород як ведмежий фактор, але майнери заперечили цю логіку на нещодавній конференції Bitmain WDMS.

3 причини, чому майнери продають BTC - і чому це не капітуляція

Криптоаналітики, трейдери та анонімні авторитетні експерти з питань біткоїну на X (раніше відомий як Twitter) часто інтерпретують те, що майнери біткоїну роблять з винагородою за блок, як індикатор настроїв щодо того, куди може піти ціна біткоїну.

Згідно з теорією, надсилання майнерів біткоїна (BTC) винагород на біржі є передвісником очікуваного тиску на ціну активу з боку продавців і, можливо, відображає стрес серед майнерів.

Кілька майнерів біткоїнів, акції яких котируються на біржі, піддали сумніву деякі аспекти цієї методології на Всесвітньому саміті цифрового майнінгу Bitmain (WDMS), що відбувся минулого тижня в Гонконзі, під час дискусії, яку провів керівник відділу ринків Cointelegraph Рей Салмонд.

3 причини, чому майнери продають BTC - і чому це не капітуляція

За словами Джеффа Пратта, старшого віце-президента Core Scientific з питань розвитку та партнерства, "Core Scientific може бути прикладом для наслідування стратегії ходла. Ми створили сховище з 10 000 біткоїнів і піднялися на ньому на вершину, а потім це призвело до деяких фінансових труднощів, з яких ми намагаємося вийти зараз. Отже, що ми робимо сьогодні, так це продаємо наш видобуток біткоїнів кожного дня".

"Я думаю, що все повертається до цих трьох речей: Як і де ви можете знизити витрати, як і де ви можете підвищити ефективність, і які нові фінансові інновації ви можете привнести у свою казну або в свої енергетичні програми, щоб в основному стабілізувати загальну прибутковість ваших компаній".

Учасники дискусії Тейлор Монніг з CleanSpark та Вілл Робертс з Iris Energy погодилися з Праттом, зазначивши, що їхні компанії також продають більшу частину видобутого BTC.

"Стратегія CleanSpark кардинально відрізнялася, чи не так? Ми були дуже консервативними під час бичачого ринку, і нам за це було дуже прикро", — сказав Монніг. "Ми продали біткоїн на самому верху по $60 тис., і за це нам теж було дуже прикро. Але я думаю, що всі бачили, що наша стратегія окупилася в цьому році завдяки розширенню, яке ми здійснили до 9,5 ексахазів, і тепер ми починаємо збільшувати нашу частку, як ви, хлопці, напевно, бачили за останні пару місяців, коли ціна біткоїна значно знизилася". додав Монніг:

"На бичачому ринку ми дотримувалися більш консервативного підходу. Будівництво на ведмежому ринку було девізом нашої компанії, і я думаю, що ми продовжимо розширювати його. Я думаю, що люди багато чому навчилися за останній ринковий цикл, і я думаю, що стратегія CleanSpark буде прийнята багатьма іншими видобувними компаніями, які рухаються вперед".

Робертс поділився: "Ми продавали весь наш біткоїн щодня з моменту початку видобутку. Я маю на увазі, що видобуток біткоїнів та експлуатація центрів обробки даних — це зовсім інша бізнес-модель, ніж інвестування в такий актив, як біткоїн. Ми займаємося створенням акціонерної вартості. Що ми вміємо, так це управляти дата-центрами, генеруючи грошові потоки для інвесторів". Робертс додав:

"Ми вважаємо, що насправді можемо генерувати більшу вартість, продаючи біткойн сьогодні і заробляючи цей біткойн, плюс трохи в майбутньому, і у нас є можливість і потенціал для розширення, або на якомусь етапі в майбутньому потенційно виплачуючи дивіденди, будь то готівкою або біткойнами".

За словами співзасновника TeraWulf Назара Хана, "Останній бичачий ринок, здається, був два життя тому. Тому будь-які підходи, які ми використовували тоді, я думаю, вже давно застаріли, і ми дещо підкоригували і модифікували те, на чому ми зараз знаходимося". додав Хан:

"Як і деякі інші люди тут, ми продаємо кожен біткоїн, який виробляємо, і, по суті, ми в TeraWulf вважаємо себе конвертером. Ми беремо кіловат-годину енергії, пропускаємо її через чудові ASIC, які виробляє Bitmain, і виробляємо хеш на задньому кінці. Щодня ми оцінюємо, наскільки ми ефективні в цьому процесі перетворення. Ми говоримо нашим інвесторам, що ми є конвертерами, і оцінюємо себе за тим, наскільки ми ефективні в цьому процесі конвертації, а це означає, що ми монетизуємо кожен біткойн, який продаємо щодня".

Тож, чи роблять біткоїн-аналітики все неправильно?

Відповідаючи на питання про точність і методологію внутрішньоланцюгових показників, таких як індикатор хеш-стрічок Чарльза Едварда, Хан відповів: "Я думаю, що робота аналітика є надзвичайно складною, тому що, за визначенням, ви, ймовірно, помиляєтесь. Крім того, я думаю, що історично це могло бути хорошим показником. Історично, коли ми визнавали маржу в 80% і більше, не було потреби продавати. Вам не потрібно було монетизувати кожен вироблений біткоїн".

"Я думаю, що якщо ми подивимося на більшість компаній сьогодні, враховуючи наші плани зростання, то єдине джерело доходу, яке ми маємо, — це маржа, яку ми отримуємо від видобутку біткоїна або залучення додаткового капіталу, а ринки капіталу, які ми використовуємо для розвитку нашого бізнесу, були обмеженими протягом останніх кількох років", — додав Хан.

"Тому я думаю, що принаймні для майнерів, які котируються на біржі, стратегія продажу біткоїнів не обов’язково є прямим показником капітуляції або скрутного становища — це скоріше показник того, як це вписується в їхнє сьогоднішнє становище і плани зростання на завтра, а також як це відповідає їхнім потребам у капіталі".

Заяви віце-президента Foundry Кевіна Чжунга також збігаються з перспективами публічних майнерів WDMS.

3 причини, чому майнери продають BTC - і чому це не капітуляція

"Ідеальний сценарій — це покладатися на нашу надію, що біткойн зросте і наші біди зникнуть самі собою, але це не гарантовано. Економічних стимулів для самостійного зростання біткоїна може не бути, або вони можуть з’явитися через 6 місяців чи 12 місяців після падіння вдвічі. За такого сценарію вам доведеться бути по-справжньому креативними. Що ми робимо з блокчейном, як ми підвищуємо комісію? Які ще є способи субсидувати себе і субсидувати майнерів. Ви також повинні дуже критично і стратегічно підходити до того, що ви робите з біткоїнами, які видобуваєте. Чи хеджуєте ви його, чи робите ви застраховані дзвінки? Які у вас казначейські плани? Якщо у вас бичачий прогноз щодо біткоїна, чи збираєтеся ви ліквідувати весь біткоїн або притримати частину його. Для цього потрібно багато стратифікацій і моделей, нескінченних моделей".

Щоб почути повну версію розмови про перехід майнерів біткоїнів на відновлювані джерела енергії, зростаючу синергію між виробниками енергії та майнерами BTC, а також погляди майнерів на майбутнє скорочення курсу біткоїна вдвічі, перегляньте панель WDMS тут.

Ця стаття не містить інвестиційних порад або рекомендацій. Кожна інвестиційна та торгова операція пов’язана з ризиком, і читачі повинні проводити власні дослідження при прийнятті рішень.

  • # Біткойн
  • # Криптовалюта
  • # Федеральний резерв
  • # Майнінг
  • # Гонконг
  • # Бізнес
  • # Фінансування
  • # Ціна біткоїна
  • # Споживання енергії
  • # Майнінг біткоїнів
  • # Bitmain
  • # Ринки
  • # ASIC
  • # Сталий розвиток
  • # Відновлювана енергетика
  • # Процентні ставки

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *