Posted inНовини криптовалют

Tottenham Hotspur використовує блокчейн Chiliz для фан-токену Web3

"Шпори" стали першою командою Прем’єр-ліги за два роки, яка випустила власний фан-токен на блокчейні Chiliz.

Tottenham Hotspur використовує блокчейн Chiliz для фан-токена Web3

"Тоттенхем Хотспур" стане останньою командою англійської Прем’єр-ліги, яка використовує технологію блокчейн для випуску та управління власним токеном вболівальника Web3, щоб стимулювати залучення та винагороду вболівальників.

"Шпори" випустять фан-токен через Socios.com, платформу для залучення вболівальників, побудовану на блокчейні Chiliz, яка залучила понад 80 великих спортивних команд з різних країн світу. Платформа дозволяє командам випускати фан-токен, цифрові колекційні предмети та реальні винагороди, а користувачам — брати участь у децентралізованих автономних рішеннях, подібних до рішень, що стосуються їхніх улюблених команд.

Spurs приєднався до таких команд, як Манчестер Сіті, Арсенал, Барселона, Парі Сен-Жермен, Ювентус, Інтер, Мілан, Атлетіко Мадрид та Рома, які є одними з найвідоміших команд у професійному футболі, що використовують блокчейн для інноваційної взаємодії з вболівальниками.

Запуск дозволить власникам токенів SPURS брати участь у голосуванні в ланцюжку щодо різних динамік команди, включаючи потенційні зміни в екіпіровці. Spurs також співпрацюватиме з MatchWornShirt, платформою, яка сприяє проведенню аукціонів футболок, одягнутих гравцями під час матчів, аутентифікованих на блокчейні Chiliz.

Tottenham Hotspur використовує блокчейн Chiliz для фан-токену Web3

Коментуючи партнерство, директор з комерційних продажів "Тоттенхема" Райан Норіс сказав, що фан-токен буде заснований на існуючій схемі членства з "новим спектром нагород і вражень, пов’язаних з клубом".

У розмові з Cointelegraph генеральний директор Chiliz and Socios Александр Дрейфус повідомив, що переговори зі "шпорами" тривають з 2022 року. Він також повідомив, що клуб буде використовувати Socios, одночасно інтегруючи свій фан-токен у власну програму лояльності та мобільний додаток в майбутньому.

Запуск токенів SPURS заплановано на 4 жовтня, і вони будуть котируватися на всіх криптовалютних біржах, які підтримують токени Chiliz. Користувачі Socios у Великій Британії також можуть очікувати, що з 8 жовтня на пропозиціях фан-токенів з’явиться відмова від відповідальності, оскільки маркетинг криптоактивів підпадає під егіду Управління з фінансового регулювання та нагляду.

Це вимагатиме більш суворих правил реклами та попередження інвесторів про потенційні втрати при інвестуванні в криптовалюти або фан-токены.

Манчестер Сіті, Арсенал, Астон Вілла, Евертон, Лідс і Крістал Пелас — це інші клуби Прем’єр-ліги, які управляють фан-токкенами на платформі, причому Дрейфус заявив, що поточний ведмежий ринок криптовалют перешкоджав приєднанню команд протягом минулого року.

Токени вболівальників стали значним джерелом доходу, оскільки команди прагнуть використовувати цифрові технології для залучення користувачів. За оцінками Chiliz, з 2018 року її блокчейн-платформа принесла командам і лігам понад 400 мільйонів доларів доходу.

Спочатку Chiliz була побудована як екосистема токенів ERC-20, але в травні 2023 року перейшла на власний блокчейн першого рівня, який є розгалуженням ланцюжка BNB. Він працює на основі механізму консенсусу авторитетних осіб з доказом частки, що забезпечує скорочення часу блокування, зниження комісій та споживання енергії, а також є сумісним з віртуальною машиною Ethereum, що дозволяє використовувати інструменти розробки Ethereum.

Міжнародна рада крикету також планує використовувати технологію блокчейн для залучення вболівальників під час майбутнього Чемпіонату світу з крикету 2023 року в Індії. Операційна система блокчейн від Near Foundation слугуватиме основою для додатку Web3 для залучення вболівальників під час шеститижневого глобального змагання.

Збережіть цю статтю як NFT, щоб зберегти цей момент в історії і показати свою підтримку незалежній журналістиці в криптопросторі.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *