Posted inОсвіта та поради

Економіст: біткоїн — вкрай спекулятивний актив із нульовою цінністю

btc_analytics-min

Біткоїн — це не криптовалюта, а просто високоризиковий актив із нульовою фундаментальною вартістю. Так вважає професор у галузі прикладної економіки Університету Джонса Гопкінса Стів Ханке.

Bitcoin — це не валюта. Це просто високоспекулятивний актив із фундаментальною вартістю нуль. pic.twitter.com/leA4Fe9Ixz

— Steve Hanke (@steve_hanke) March 26, 2023

Ханке супроводив свій пост карикатурою, що критикує біткоїн.

Користувач під ніком MartyParty відповів, що перша криптовалюта "підтримується 47 000 децентралізованих комп’ютерів, які постійно зберігають у пам’яті єдину облікову книгу".

CEO DeFi-протоколу Cake Джуліан Хосп заявив, що цінність активу визначається трьома факторами: корисність, кількість людей, яким потрібна ця корисність, і її рідкість.

"Біткоїн має корисність. Про це можна сперечатися нескінченно, але вона точно не дорівнює нулю. Безсумнівно, є люди, яким потрібна його корисність. Зрештою, вона дійсно рідкісна. Отже, ваше твердження про те, що біткоїн має нульову вартість, на 100% невірне", — пояснив він.

На думку фінансового аналітика Паркера Еванса, у першої криптовалюти винятково три функції: відмивання грошей, здирництво та ухилення від сплати податків.

У червні 2021 року Стів Ханке заявив, що використання біткоїна як законного платіжного засобу в Сальвадорі може повністю зруйнувати економіку країни.

Нагадаємо, у лютому 2023 року автор бестселера "Багатий тато, бідний тато" і підприємець Роберт Кійосакі назвав першу криптовалюту, золото і срібло найкращими варіантами для інвестицій у нестабільні часи.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *