Posted inНовини криптовалют

Grayscale Investments подала заявку на запуск ф’ючерсного ETF на Ethereum

Grayscale

Grayscale Investments надіслала до SEC пропозицію про запуск біржового фонду на базі торгованих на CME ф’ючерсів на Ethereum. Про це пише The Wall Street Journal.

Заява підпадає під дію Закону про цінні папери 1933 року, що регулює сировинні товари і спотові біткоїн-ETF.

Раніше Grayscale подала заявку на аналогічний продукт відповідно до Закону про інвестиційні компанії 1940 року, на базі якого реєструється більшість біржових фондів.

У вересні керуюча цифровими активами Hashdex надіслала до SEC пропозицію про запуск ETF на базі Ethereum і ф’ючерсів, що торгуються на CME, на основі другої за капіталізацією криптовалюти. Документ заснований на Законі про цінні папери 1933 року.

Grayscale виступила з ініціативою щодо запуску біржового фонду на базі ф’ючерсів на Ethereum після задоволення судом її клопотання на конвертацію GBTC у спотовий біткоїн-ETF.

Апеляційний суд погодився, що відомство так і не пояснило, чому спотові та ф’ючерсні біржові фонди на базі першої криптовалюти суттєво різняться.

У червні 2022 року організація подала позов проти регулятора за відмову перетворити GBTC на ETF. Пропозицію до SEC на конвертацію продукту компанія надіслала в жовтні 2021 року.

Раніше аналітики JPMorgan заявили, що вердикт суду у справі Grayscale може наблизити остаточне схвалення спотового біржового фонду на базі цифрового золота.

Нагадаємо, Grayscale попросила SEC "оперативно" схвалити спотовий біткоїн-ETF.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *